Blackrock Transformation

Error message

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in FieldCollectionItemEntity->fetchHostDetails() (line 302 of /var/www/vhosts/belindarohaninteriors.com/httpdocs/sites/all/modules/field_collection/field_collection.entity.inc).

House Renovation & Design, Blackrock, Co Dublin

This project involved renovating a 5200 sq. ft. house. The living room is a very large room, and it was important to achieve a cosy feel for this space. This was achieved by new fitted units, placement of furniture, lighting, layering of fabrics, rug, accessories, cushions etc… All the rooms in the property were updated and modernised. All new bathrooms were installed and new joinery work was extensively used to include a new stairs. New furniture was purchased.

Living Room

Existing Floor stained. Existing fireplace kept. New Joinery works, lighting, furniture etc…

  • BeforeLiving Room Before
  • AfterLiving Room After
  • AfterLiving Room After
  • AfterLiving Room After

Kitchen

The Kitchen was moved out of its current position and turned into a dining room as the kitchen was in the smallest room of the house. The new position was the renovated conservatory which was bright and had much more space. This space was transformed into a kitchen, dining and living area. This was a very tricky space to work in as there were beams coming down from the ceiling and 2 large pillars to work around. We made features out of the pillars and incorporated them into the design.

  • BeforeKitchen Before
  • AfterKitchen After
  • AfterKitchen After
  • AfterKitchen After
  • AfterKitchen After

Master Bedroom

Some of the internal walls were removed and rebuilt to create a more efficient use of space. The walk-in wardrobe access was changed to give more efficient storage space to the wardrobe and to improve the layout of the entire Master Bedroom Suite.

  • BeforeMaster Bedroom Before
  • AfterMaster Bedroom After
  • AfterMaster Befroom After
  • AfterMaster Bedroom After

En-suite Bathroom

The floors in this property are all concrete and meant that removing waste was difficult. The original positioning of all sanitary ware was moved and re-designed. The shower and sink were swapped which meant when you look in the door you see the vanity unit. This redesign improved the space in the bathroom.

  • BeforeEnsuite Bathroom Before
  • AfterEnsuite Bathroom After
  • AfterEnsuite Bathroom After

Main Bathroom

Pipes were hidden and all the boxing was removed.   

  • BeforeMain Bathroom Before
  • AfterMain Bathroom After
  • AfterMain Bathroom After

Bedroom

A desk was built into the window. There was very little wall to put the wardrobes so panelling was used behind the bed and new wardrobes were built in at either side.  Space was left for a larger bed if and when it was required.

  • BeforeBedroom Before
  • AfterBedroom After
  • AfterBedroom After

Downstairs Bathroom

Boxing was removed and pipes hidden behind the stud walls.

  • BeforeDownstairs Bathroom Before
  • AfterDownstairs Bathroom After